Weet wat je koopt!

Stel, je staat op het punt een huis te kopen. Je hebt al twee keer een bezichtiging gehad, hebt een goede indruk van de ruimte in het huis, de mogelijkheden, en je ziet jezelf er al helemaal zitten, voor het raam. Maar, hoe weet je nu zeker dat er niet toch gebreken zijn aan het huis? Er zijn wat scheuren zichtbaar, maar dat hoeft toch niet te betekenen dat het huis op instorten staat, of wel? En de golfplaten in het dak van de schuur zagen er wel verouderd uit, maar dat hoeft toch niet meteen op asbest te wijzen?

Vraag een bouwkundige keuring aan

Natuurlijk, je kunt erop vertrouwen dat alles wel goed komt. Maar waarom zou je het niet zeker willen weten? Vraag een bouwkundige keuring aan, zodat je die zekerheid krijgt en met een gerust hart je nieuwe woning kunt betrekken. Een bouwkundige keuring geeft namelijk precies antwoord op bovenstaande vragen, en veel meer. Het geeft je inzicht in de actuele stand van zaken met betrekking tot alle bouwkundige aspecten van je woning. Het huis wordt zowel van de buitenkant als aan de binnenkant aan een grondige inspectie onderworpen.

Van de dakbedekking en de schoorsteen, tot in de kruipruimte, overal wordt gekeken of de waterafvoer wel goed is, of de gebruikte materialen niet asbesthoudend zijn, of er nog loden pijpen gebruikt zijn. De bouwkundige bekijkt het sanitair en de keuken, maar ook de leidingen en de afvoer. De elektra wordt geanalyseerd, de CV-ketel onder de loep genomen, en ga zo maar door.

Wat kan ik met de uitkomsten van een bouwkundige keuring?

De uitkomsten van een bouwkundige keuring maken inzichtelijk wat de stand van zaken is van het huis, en eventuele bijgebouwen. Zijn er gebreken, en zo ja, zijn deze eenvoudig op te lossen of vergt dat aanzienlijke investeringen? Zijn er aanwijzingen die duiden op onzichtbare gebreken, die nadere, diepgaande analyse vragen? Het rapport met de uitkomsten geeft niet alleen aan wat er dient te gebeuren, maar ook op welke termijn en welke kosten daarbij gepaard gaan. Dit kan je zelfs doen besluiten om van de koop van de woning af te zien.