Kruipruimte isoleren met isolatiechips

Als je in je huis of appartement een kruipruimte hebt, dan kan het zo zijn dat hier veel warmte verloren gaat. De ruimte wordt eigenlijk onnodig verwarmd en dit kost je niet alleen veel als het gaat om energie, maar het is ook nog eens niet heel duurzaam. Hierdoor ben je op twee manieren vrij slecht bezig, voor je eigen portemonnee maar ook voor het milieu. Een manier om ervoor te zorgen dat er niet onnodig een ruimte wordt verwarmd is door het isoleren van de kruipruimte. Een van de beste manieren waarop je dat kan doen is door isolatiechips te gebruiken. Een kruipruimte isoleren wordt op deze manier vrij gemakkelijk. Je stopt er als het ware gewoon chips in en dan voorkom je dat er onnodig warmte verdwijnt.

Wat zijn isolatiechips?

Isolatiechips zijn een soort kleine stukjes piepschuim die gemaakt zijn van een bepaald soort materiaal. Je kunt deze chips gewoon in de ruimte storten of ze erin laten blazen, zodat je ook plekjes bereikt waar je zelf niet zo snel bij was gekomen. Het materiaal bestaat uit koolstof en waterstof, dus het is ook nog eens erg milieuvriendelijk. De chips kunnen prima tegen druk en gaan niet snel kapot. Hun grootste doel is om warmte niet verder naar buiten te laten gaan en dat kan prima met isolatiechips.

Einde aan vocht in de kruipruimte

Als het gaat om vocht, is het ook een prettig product om mee te werken. Dit komt omdat het materiaal in principe geen vocht opneemt. Het vocht in de ruimte zal dus de isolatiechips niet aanvreten. Daardoor zijn de chips ook indirect goed beschermd voor schimmels en andere rottigheden. Verder is het materiaal prettig in de omgang, je ruikt het niet en het heeft geen onderhoud nodig. Dit is erg prettig voor de kruipruimte isoleren, maar ook voor jezelf. Je wil er immers geen last van hebben. Je moet echter niet verwachten dat er een hoge isolatiewaarde wordt bereikt, hier zijn andere isolatiematerialen beter voor. Het is dus de afweging maken samen met de dingen die er ook te vinden zijn om te bepalen wat het beste is voor jouw kruipruimte.