Bijzondere schuurmachines

De meeste schuurmachines ken je waarschijnlijk wel als klusser, maar ik durf bijna te wedden dat je deze schuurmachines nog niet kent! Waarom niet? Dit heeft voornamelijk te maken met hun specifieke schuurfunctie. Over het algemeen maakt een eenvoudige huis- en tuinklusser niet gebruik van zulke schuurapparaten. Ze zijn niet alleen erg duur, maar ook gewoon totaal niet geschikt voor bepaalde werkzaamheden. In deze blog vertellen wij wat meer over deze drie bijzondere schuurmachines. Dit zijn de parket-, beton- en kantenschuurmachine. De kanten- en parketschuurmachine ken je misschien, maar de betonschuurmachine daarentegen zal nieuw voor je zijn. Daar nu meer over!

Parketschuurmachine

Zoals de naam al aangeeft is de parketschuurmachine bedoeld voor het schuren van parketvloeren. Dit is een klusje wat eens in de tien jaar moet worden gedaan bij een houten vloer. Deze schuurmachine koop je niet, maar huur je. Gewoon om het feit dat deze machine duur, zwaar en waarschijnlijk maar eenmalig wordt gebruikt. Daarnaast bestaat de machine uit een schuurband of rotatieschijf. Ook is het belangrijk om te weten dat de parketschuurmachine vaak in combinatie met de kantenschuurmachine wordt gebruikt.

Kantenschuurmachine

De kantenschuurmachine is zoals de naam al aangeeft geschikt voor het schuren van hoeken. Dit zijn nou net de plekken waar een parketschuurmachine niet goed bij kan. De hoogte van de kantenschuurmachine is zo gemaakt dat die ook makkelijk onder de centrale verwarming kan schuren. Toch is het schuren van hoeken voor een kantenschuurmachine zelfs lastig. Hier kun je de vertrouwde vlak- of deltaschuurmachine weer voor gebruiken.

Betonschuurmachine

Een betonschuurmachine is net wat anders. Hier wordt geen hout mee geschuurd, zoals de naam al aangeeft. Nee! Deze schuurmachine is bedoeld voor het zware en agressieve werk als het gaat om het schuren van betonvloeren. De reden dat je een betonvloer wilt schuren is om oneffenheden weg te nemen. Dit bijvoorbeeld voor de nabewerking of het leggen van een laminaatvloer. Het is maar net wat jezelf wilt! Deze schuurmachines kun je kopen, maar over het algemeen wordt huren aangeraden