Onderhouden van daken

Veel mensen zijn zich niet bewust van de noodzaak van het onderhoud aan een dak. Toch blijkt vaak dat woningeigenaren te maken krijgen met lekkages onder het dak, dakpannen die niet meer recht liggen of andere complicaties door achterstallig onderhoud. Zeker een lekkage is vaak erg vervelend, omdat de bron nauwelijks te achterhalen is met het blote oog. Daarbij heeft u een lekkage vaak pas na een lange tijd door, waarmee de waterschade vaak al is aangericht. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelplekken in het houtwerk van uw dak, waterschade aan documenten of fotoalbums op zolder, enzovoorts. Voorkom dergelijke situaties, door uw dak tijdig te laten onderhouden!

Onderhoud aan uw dakbedekking

tile-266175_960_720Op platte daken wordt vaak een speciaal soort dakbedekking aangebracht, wat na verloop van tijd zal slijten. Bij een storm slaan takken en kleine steentjes tegen uw dakbedekking aan, waardoor kleine scheurtjes of gaatjes in de dakbedekking kunnen ontstaan. Wanneer een gaatje of scheurtje groot genoeg is, kan het regenwater bij uw woning naar binnen sijpelen. In het begin heeft u dit vaak niet door, pas wanneer er schimmelplekken op muren of plafonds ontstaan merken mensen een lekkage aan het dak op.

Tijdens het onderhouden van daken wordt de dakbedekking nauwkeurig nagelopen op beginnende slijtage. Daarbij zal een dakdekker altijd zoeken naar scheurtjes en gaatjes, die het begin van een vervelende lekkage kunnen vormen. Mocht er daadwerkelijk sprake zijn van schade aan uw dakbedekking, dan zal de dakdekker dit direct voor u verhelpen. Zo voorkomt u een lekkage!

Een lekkage onder uw dakbedekking

Mocht het onderhouden van uw dakbedekking al te laat zijn, dan kan een dakdekker u van dienst zijn bij het verhelpen van de lekkage. Een dakdekker zal de bron van de lekkage opsporen en dit waar mogelijk direct voor u herstellen. In het uiterste geval zal het noodzakelijk zijn om uw dakbedekking volledig te vervangen.